Понеделник, 24 Ноември 2014 16:12
Р. Бакърджиев: Излизаме срещу „Илбанк“ за чист успех и „златен гейм“

ВК „Левски“ (София) приема във вторник от 17:00 часа в столичната зала „Христо Ботев“ „Илбанк“ (Анкара) в мача реванш между двата отбора от третия по сила европейски клубен турнир – Купата на претендентите. „Сините“ загубиха гостуването си в Турция с 0:3 и ако искат да продължат напред в надпреварата трябва да постигнат задължителен чист успех, който да вкара срещата в „златен гейм“. В последния си мач от родния шампионат момичетата на Радослав Бакърджиев победиха ОСК „Славия“ с 3:0 и така записаха 6-та победа от 6 мача.

Ето и какво сподели, преди срещата с „Илбанк“ за сайта на Българската федерация по волейбол, треньорът на ВК „Левски“ Радослав Бакърджиев.

Г-н Бакърджиев, загубихте първата среща в Анкара с 0:3. С какво „Илбанк“ надигра „Левски“ в този мач?

-Най-вече с опит. Състезателките са им доста по-опитни. Личи им и като години и като възможности. Мисля, че това изигра доста голяма роля. Особено в по-трудните ситуации, които реално си ги изиграха като по-големи и по-опитни.

Направихте ли анализ и открихте ли как да противодействате на турския отбор?

-Като цяло да. Въпросът е до колко ще сме спокойни по време на самата игра и ще внимаваме в нещата, които правим. И вече на самото игрище ще се види дали ще успеем да се противопоставим успешно.

Имате ли някакви проблеми или всички състезателки са готови за срещата?

-Не, за щастие. Здрави са момичетата и нямаме никакви проблеми.

Способен ли е ВК „Левски“ да постигне чист успех и да стигне до „златен гейм“?

-Много се надявам. За това излизаме и вече, ако ни стигнат силите и успеем да изпълняваме това, което сме говорили в различните ситуации, защо не.

Кое според Вас ще се окаже решаващо за победата?

-Няма да ни е лесно със сигурност. С оглед на това, че те са по-опитният отбор, който играе в по-силно първенство. Очакванията са ми да изиграем един добър мач. Правилно и без да грешим. Спокойни със самочувствие до колкото можем и от там вече „каквото сабя покаже“.

Има ли напрежение в отбора или знаейки, че няма какво да губят състезателките Ви са по-освободени?

-Не бих казал, че има напрежение. Поне засега състезателките са спокойни. Надявам се това да продължи и на самия мач.