Неделя, 11 Януари 2015 20:06
(0 гласа)
Кадетите се класираха на Европейско първенство!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор до 19 години се класира на Европейско първенство, след като в последния си мач от квалификационна група „F“ надигра Португалия с 3:0 (25:21, 25:16, 25:22). Нашите момчета доминираха през целия двубой и записаха трета поредна победа, която им осигури място сред най-добрите отбори в Европа. Така след изиграването на всички мачове, в столичната зала „Христо Ботев“, младите „лъвове“ са на първото място с 9 точки и 3 повече от втория Дания, който по-рано днес победи Словения с 3:0.

Началото на срещата бе равностойно и първото техническо прекъсване дойде при 8:7 за България. Постепенно състезателите на треньора Драган Иванов започнаха да сервират много добре и с няколко точки от блокада поведоха с 16:13. До края на гейма нашите момчета продължиха да бъдат по-добрият отбор на игрището и поведоха с 1:0 след 25:21.

„Трикольорите“ започнаха ударно следващия гейм и на второто техническо прекъсване водеха с 16:5! Родните таланти не оставиха никакъв шанс на своя съперник и без проблеми спечелиха втората част с 25:16, което им гарантира първото място в група „F.

Това като че ли успокои българите и те намалиха оборотите в началото на третата част, но въпреки това първото техническо прекъсване дойде при 8:7 в тяхна полза. При резултат 12:11 за България либерото на Португалия спаси топка, която излизаше в трибуните и въпреки, че „мореплавателите“ загубиха точката, публиката в зала „Христо Ботев“ дълга аплодира страхотното изпълнение сърцатата игра на иберийците. До края играчите на Драган Иванов продължиха с отличната си игра на блокада и спечелиха мача след 25:22 в последния гейм.

Веднага след края на срещата започнаха и празненствата по случай класирането на нашите момчета на Евро 2015, в които се включиха президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров и министърът на Младежта и Спорта у нас Красен Кралев. 

Прочетена 371 пъти Последно променена в Понеделник, 12 Януари 2015 16:01