Четвъртък, 26 Ноември 2015 11:47
Иван Петков: Хубаво е, че се учреди волейболна лига, която да помага в разходите на отборите

Шампионът „Марица“ (Пловдив) спечели без особени проблеми домакинството си на „Спартак“ (Варна) в среща от 4-ия кръг от женската лига „Демакс +“. Пловдивчанки се наложиха с 3:0, а официален дебют за „жълтите“ в първенството направиха Добрина Христоскова, Дима Ушева и Ива Халачева, които са родени през 2000 г.

"Дадох им шанс и съм доволен от представянето им", бяха първите думи на треньора на "Марица" Иван Петков след успеха. Ива Халачева и Добрина Христоскова дори бяха сред най-резултатните за своя тим със съответно 9 и 8 точки.

Наставникът на шампионките коментира и темата с разширяването на женското първенство, в което през този сезон участват девет отбора.

"Трябва да търсим позитивното и да тръгнем от някъде. Няма как от самото начало да има девет силни отбора! Нека издържат две години, за да може да се създаде и втора дивизия, както трябва да бъде. Ние трябва да бъдем позитивни и толерантни към новите клубове, които имат проблеми в началото. Хубаво е, че се учреди волейболна лига, която да помага в разходите на отборите, ние също се стремим да помагаме с каквото можем. Преди 7-8 години "Марица" също бе в тежко положение, така че и ние сме тръгнали от такава позиция и знам какво е и колко трудно е. Затова трябва да бъдем позитивни и да се опитаме да възстановим разрушената система."

Специалистът много се зарадва като научи, че в другия мач от кръга, който се игра вчера, "Раковски" (Димитровград) е постигнал първата си победа - с 3:2 като гост на "Славия" в София.

"Много съм щастлив и искам специално да ги поздравя. Благодаря на ръководството на тима, че прие няколко наши състезателки, които са наистина много качествени и ще разчитаме на тях. Сигурен съм, че са се борили доста и са изстрадали успеха си", допълни още Петков.

"Вече мислим за следващия ни мач с ЦСКА, като всичко си зависи от нас. Ще се подготвим максимално, защото искаме да постигнем възможно най-добър резултат", завърши треньорът на шампионът на България.

Двубоят на „Марица“ от 5-ия кръг е на 29 ноември, неделя, от 18:00 б.в. в столичната зала „Васил Симов“.