Събота, 28 Ноември 2015 23:29
"Бургас 2007" спечели дербито на новаците в женската "Демакс +"

„Бургас 2007“ (Бургас) победи при визитата си „ЙЕБ - Шумен 05“ с 3:1 (25:14, 29:27, 23:25, 25:19) в среща от петия кръг на женското първенство на НВЛ-жени "Демакс+", играна в зала "Младост".

 

С този спех бургазлиийки реализираха втора победа в първенството, като с две загуби и актив от 6 точки заемат пето във временното класиране. Представителките на ЙЕБ записаха четвърта загуба досега, като с една победа и 3 точки заемат седмо място в подреждането.

 

Първата част мина под пълната доминация на бургазлийки, които поддържаха в своя полза комфортна преднина. Интригата набързо изчезна, а гостите спечелиха без проблеми с 25:14. Във втория гейм домакините от Шумен стартираха с 5:0. Постепенно обаче момичетата на Ваня Соколова успяха да наваксат пасива, а резултатът тръгна точка за точка. В заключителните моменти се разрази истинска драма, в която изобилстваха дългите разигравания, а топката трудно падаше на игрището. В крайна сметка отново гостите от Бургас се наложиха и прибавиха и тази част в актива си, повеждайки с 2:0.

 

В третата част домакините се върнаха в мача, благодарение на силното включване на диагонала Рафаела Христова. Така шуменки се пребориха и затвориха гейма с 25:23 за радост на зрителите, изпълнили зала "Младост".

 

Четвъртият гейм бе последен в срещата, след като възпитаничките на Ваня Соколова не дадоха шанс на съперника и сложиха край на гейма и мача, поздравявайки се с крайния успех.