Сряда, 20 Април 2016 10:50
Треньорът на Марица Иван Петков е доволен от първата победа
Треньорът на Марица Иван Петков е доволен от първата победа

Волейболистките на Марица (Пловдив) започнаха с победа  финалната серията за титлата, като надиграха срещу Левски (София) с 3:1 гейма в първия мач между двата тима в залата на Пловдивския университет. 

"Можеше и по-убедително да победим, ако съдим по резултата в четвъртия гейм. Тези мачове ще бъдат игра на нерви и в самата игра няма да има достойнства, каквито имаше пред редовния сезон. Ще доминират грешките, нервността, напрежението, но това е нормално, тъй като се решава шампиона.  Сега е важното състезателките да се възстановят за втория пореден мач като домакини и да покажат това, на което са способни, заяви треньорът на Марица Иван Петков. 

„Грешките бяха повече от наша страна. Играхме малко по-разпиляно. Надявам се във втората среща да излезем доста по-концентрирани. Пътят никога не е бил лесен, дори да бяхме спечелили 3:0 първия мач, пак нямаше да е ясно. Знаете колко са непредвидими двата отбора. И никой не може да каже какво ще се случи в следващия мач.  Ако успеем да излезем като победители, следователно сме си свършили работата. Ако не, значи не сме свършили достатъчно добра работа, за да победим Марица“, заяви треньорът на Левски Радослав Бакърджиев..