Вторник, 19 Април 2016 23:53
Марица с добър старт във финалната серия при жените
Снимка: www,volleymaritza.bg

Марица (Пловдив) влезе в шампионския плейоф по шампионски!  Защитаващите титлата си от 2015 година пловдивчанки спечелиха първия мач от финалната си серия в женската Национална волейболна лига Демакс+ срещу Левски (София) с 3:1 (25:22, 25:19, 25:27, 25:14) след 101 минути игра и поведоха в плейофа с 1:0 победи.  Успехът бе и един своеобразен подарък за помощник-треньора Иван Радичев, който днес празнува рожден ден.

Вярната агитка на Жълто-сините отново създаде неповторима атмосфера от почти препълнените трибуни в зала Пловдивски университет и имаше сериозен принос за успеха на шампионките и в този мач.

Гостенките влязоха в двубоя с 3:0, но голямото напрежение в техните редици си пролича през многото непредизвикани грешки.  В лютата битка за всяка топка двата тима се гонеха взаимно в резултата до второто техническо прекъсване, което дойде при 16:14 за Левски.  Оттук нататък момичетата на Иван Петков натиснаха най-вече с атаката през центъра и поеха контрол, а капитанката Ана Радичева с безкомпромисна блокада сложи точка на спора при 25:22.  И втората част тръгна много оспорвано, но след серия от шест поредни сервиса на Юлия Богмацер домакините дръпнаха с 19:11.  Радосвета Тенева изигра много силен гейм, нанизвайки цели 8 точки, но крайният резултат бе оформен с изненадваща атака на украинската разпределителка Богмацер за 25:19.

Серия от начални удари на Мирослава Паскова затрудни маричанки и Левски поведе с 6:2 в третия гейм, но още при 8:8 резултатът беше изравнен.  На терена се завърза здрава борба за всяка точка.  Марица първа стигна до мачбол при 24:23, но грешки в нападение не и позволиха да затвори двубоя.  Сините показаха малко повече хладнокръвие и взеха частта с 27:25 след впечатляващи 11 точки на Паскова в гейма.  Шампионките не бяха губили гейм в официален мач от близо три месеца насам и това им подейства като ужилване.  Те наложиха тотална доминация в четвъртия гейм и постигнаха разгромен резултат.  Контра на Виктория Григорова донесе последната точка в мача за категоричното 25:14 и 3:1.

Топреализатор на срещата стана Мира Паскова с 25 точки за Левски.  Най-резултатна за победителките стана Ради Тенева с 21 точки.  Ани Радичева добави 16.

Вторият мач от серията, която се играе до три победи, е утре, 20 април, отново от 17:30 б.в. в залата в квартал Каршияка.