Петък, 11 Ноември 2016 22:02
Волейболистките на "Казанлък" надиграха "Левски" с 3:0 гейма
Волейболистките на "Казанлък" надиграха "Левски" с 3:0 гейма Снимка: Иван Бонев

Волейболистките на „Раковски“ (Димитровград) продължават без грешка успешното си представяне в женското първенство на България. В мач от третия кръг на първенството представителките на Димитровград победиха като гости Славия (София) с 3:1 (25:19, 18:25, 25:21, 25:23) в мач, който се игра в столичната зала „Панайот Пондалов“.

 Така тимът на „Раковски“ отбеляза трета победа от три мача до сега и продължава да е водач във временното класиране, след като шампионът Марица има два отложени мача. „Славия“ се нарежда четвърто място, с една победа, една загуба и 3 точки, но и с мач по-малко, поради отложена среща.

 Реализатор за победата на Раковски стана Силвия Андреева със 17 точки. Вангелия Рачковска и Симона Николова добавиха по 15 точки за успеха.

 За Славия най-резултатна бе Ваня Върбанова с 15 точки, Русена Сланчева завърши с 14 точки.

В другия мач от петъчния ден волейболистките на Казанлък също се поздравиха с успех, като победиха като домакини Левски (София) с 3:0 (25:14, 25:16, 25:14).

Двубоят се игра пред близо 300 зрители в местната зала „Багира“, като победата зарадва неимоверно привържениците на тима.

 Така „розите“ записаха втора победа в шампионата, като с една загуба и 7 точки вече заемат второ място във временното класиране на шампионата. Левски пък отбеляза втора загуба, като с една победа и 3 точки се намира на шесто място в подреждането.

Програма и резултати можете да видите тук.

Класиране можете да видите тук.