Понеделник, 14 Ноември 2016 10:01
"Марица" даде общо 26 точки на съперника си в трите гейма.
"Марица" даде общо 26 точки на съперника си в трите гейма.

Шампионът “Марица” (Пловдив) спечели гостуването си на “Бургас 2007”(Бургас) с 3:0 (25:8, 25:8, 25:10) в среща от 3-ия кръг на женската национална волейболна лига, която се игра в зала “Младост”.

Старши-треньорът на тима от Пловдив Иван Петков показа, че по никакъв начин не подценява съперника на “жълто-сините” и започна мача с обичайна стартова седморка – Кристина Чешляр, Габриела Цветанова, Радосвета Тенева, Силвана Чаушева, Виктория Григорова, Мария Данчева и Жана Тодорова.

След откриващата част, в която “Марица” даде само 8 точки на противника си наставникът направи и някои промени.

За втория и третия гейм Петков даде почивка на капитанката Ради Тенева, а нейното място зае Симона Димитрова. Тя и Габи Цветанова нанизаха по три аса във втората част преди да се стигне до ново 25:8, като междувременно треньорът продължи със смените. За началото на третия гейм в състава на Марица вече бяха разпределителката Йоанна Атанасова и диагоналът Марина Ковачева, а в хода на гейма на полето се появиха и най-младите – Ани Боздева и Дима Ушева, нотова по никакъв начин не промени хода на мача.

“Марица” се отличи с общо 14 аса в мача, като най-много от тях – четири, бяха дело на Габи Цветанова. Тя стана и топреализатор на срещата с общо 10 точки, следвана от Симона Димитрова и Силвана Чаушева с по 8 и Виктория Григорова със 7. Със 7 точки завърши и най-резултатната волейболистка на “Бургас 2007” Габриела Ангелова.

След този успех“Марица” си запази третото място във временното класиране, като има един изигран мач по-малко. Лидер е “Раковски” (Димитровград) с 3 победи, 8 точки и 9:3 гейма, следван от “Казанлък Волей” (Казанлък) с 2 победи, 1 загуба, 7 точки и 8:4 гейма. Така срещата между “Раковски” и “Марица”, предвидена за 19 ноември, събота, от 18:00 б.в. в димитровградската зала “Младост”, се явява сблъсък между единствените два непобедени дотук тима в шампионата.