Понеделник, 21 Ноември 2016 10:58
"Раковски" и "Марица" излизат в дербито от 4-ия кръг на шампионата при жените.
"Раковски" и "Марица" излизат в дербито от 4-ия кръг на шампионата при жените.

Зала „Младост“ в Димитровград е готова за голямото дерби между местния „Раковски“ и шампионът „Марица“ (Пловдив) от 4-ия кръг на Национална волейболна лига жени, което ще се проведе днес от 18:00 ч.

След като покривът на съоръжението пострада сериозно в силна буря преди броени дни, се наложи спешен ремонт, а мачът, който по програма трябваше да се изигра в събота, беше отложен с 48 часа.

В дните преди сблъсъка президентът на „Раковски“ Петър Ташев заяви, че ремонтът вече е приключил и залата ще предложи всички необходими условия за голям мач от първенството. „Очакваме да дойдат много хора да ни гледат и да напълнят трибуните в зала „Младост“, за да се получи атмосфера, каквато тези два отбора заслужават”, добави Ташев.

Наистина двубоят предлага интрига по повече от едно направления. Двата клуба си партнират вече втора година и в момента „Раковски“ е почти изцяло съставен от волейболистки, отстъпени от „Марица“. Домакините са водени от треньора Иван Радичев, който до миналия сезон беше помощник на Иван Петков при „жълто-сините“ от Пловдив, а двата отбора са и единствените непобедени до този момент в шампионата.

В първите три кръга волейболистките от Димитровград се справиха с три тима, предварително смятани за най-големите им конкуренти в борбата за медалите – 3:2 като гост на „Казанлък Волей“, 3:0 у дома срещу ЦСКА (София) и 3:1 при визитата си на Славия (София).

„Марица“ пък има само два изиграни мача и сътветно два успеха далеч от дома - 3:0 над „Левски“ (София) и 3:0 срещу „Бургас 2007“ (Бургас).