Четвъртък, 23 Февруари 2017 14:11
Състезателите след Вечното дерби: Страхотно е да се играе пред толкова публика
 
ЦСКА надигра Левски с 3:1 (25:16, 17:25, 25:18, 29:27) във Вечното дерби от седемнадесетия кръг на Суперлигата при мъжете, което се игра в столичната зала "Арена Армеец". Двубоят се превърна в грандиозен шоу-мач, който събра близо 6000 зрители. Играчите и на двата тима заявиха, че е прекрасно да се играе пред толкова много фенове, а ето някои от техните изявления:
 
Ивайло Стефанов, ЦСКА: Получи се добра атмосфера. Не бих казал, че мачът блестеше с някакви спортно-технически качества. Радващо е, че има толкова публика. Надявам се да идва повече волейболна публика. Пипнахме ги много на блокада, извадихме много топки в защита. На всеки елемент бяхме малко по-добри от тях, което беше достатъчно. Първото място е хубаво. Целият този труд не само от този сезон, но и от последните години, започва да се реализира".
 
Смилен Мляков, ЦСКА: Когато някой иска нещо силно, намира начин да го постигне. Представихме се добре, супер. Всяка една победа дава допълнително самочувствие, вечното дерби винаги е било дразнител и за двата клуба. Задължително ще гоним победа срещу Левски и за Купата. Публиката беше №1. Цялата еуфория преди мача внесе допълнително напрежение, но е прекрасно да се играе пред толкова много хора".
 
Красимир Георгиев, ЦСКА: "Мисля, че се получи хубав спектакъл и публиката остана доволна. Надиграхме Левски на сервис. Натиснахме ги повече. Благодарим на феновете. Страхотна подктрепа, дано да идват на всички мачове до края, защото всички са много важни, особено  в плейофите".
 
Николай Манчев, Левски: "ЦСКА беше по-добрият отбор в този мач. Съперникът игра много силно в центъра, състезателите на Александър Попов имат повече рутина. Играчи като Ивайло Стефанов  се включват добре и той специално помогна много в посрещането за неговия отбор.  Определено опитът бе това, което не ни достигна на нас от Левски". 
 
Симеон Александров, Левски: "Като цяло аз по-трудно влязох в мача. Не съм тренирал седмица и половина, но не искам да звучи като извинение. Получи се хубав двубой, може би с превес на ЦСКА в по-важните ситуации". Показахме, че Левски и ЦСКА започнаха да връщат публиката и интересна на хората. Имаше моменти, в които не изпълнихме тактическите задачи и в тези моменти ЦСКА дръпна. Надявам се поне за купата да ги отстраним на 7 март".
 
 

logo2015