Неделя, 23 Ноември 2014 13:38
ВК „Пирин“ с чиста победа като гост на ВК „Миньор“ в Суперлигата

Около 200 зрители в зала „Борис Гюдеров” изгледаха волейболната среща от Суперлигата между отборите на ВК „Миньор” (Перник) и „Пирин”(Разлог), която завърши с чиста победа за гостите от Разлог. Агитката в знак на траур след смъртта на талисмана Каполино не дойде в залата. 

Гостите започнаха по-уверено и поведоха с 4:1, но резултатът бързо беше изравнен за 4:4. Тук първият съдия Милан Тодоров се обърка и показа точка за гостите, но бързо се усети коя ръка му е лява и коя дясна и оправи нещата. След атака на Любослав Симеонов перничани поведоха, водеха и с 8:6 при първото техническо прекъсване, но при 9:9 резултатът беше изравнен. Липсата на центъра Захари Николаев беше осезаема, но явно той все още не е оправил глезена си. Постепенно гостите направиха разлика от две точки и я задържаха до 17:19. Тогава две последователни грешки първо на Любослав, после на Мартин Симеонов доведоха до 18:21. След това перничани изгледаха един лек сервис на Костадин Гаджанов, който падна в полето им и при 18:22 нещата  като развръзка в гейма станаха ясни. До края всичко беше въпрос на доиграване и частта приключи при 25:20 за гостите.

Втората част започна с 2:9 за „Миньор”, но резултатът веднага се обърна за 2:4. След това двата отбора заиграха точка за точка. Преди първото техническо прекъсване два топовни сервиса на  Мартин Симеонов донесоха преднина за домакините, а след прекъсването той реализира още една точка директно от начален удар. „Миньорци“ поддържаха преднината си от две точки до 15:15,но все пак последната атака преди второто техническо прекъсване беше в тяхна полза и второто техническо прекъсване дойде при 16:15 в полза на „Миньор”.След това дойдоха две поредни грешки на Камен Каменов и Иван Ковачев и гостите поведоха. Каменов се реабилитира с добра атака за 17:17. Двата отбора заиграха точка за точка до 21:21. Тогава атака на Мартин Симеонов беше хваната на блокада, последва реванш на Мартин за 22:22. Последва слаба атака на Иван Ковачев през центъра, а при контрата Александър Симеонов направи 24:22 за гостите от Разлог. Мартин Симеонов с успешна атака намали преднината на гостите на 23:24. Той застана на сервис и нямаше никакви други опции освен пълен риск. Ударът му обаче излезе извън очертанията на терена и гостите взеха и втората част с 25:23.

Третият гейм започна равностойно, а публиката доста се смълча, като че ли не вярваше,че миньорци могат да обърнат мача при такава изразително преднина за гостите. На тях играта им тръгна, блокадата заработи, а в нападение грешки не се правеха. Така първото техническо прекъсване дойде при 5:8. Преднината им се запази до 8:11, когато старши треньорът на домакините Румен Златанов взе почивка с идеята да промени нещо в играта на пернишките волейболисти. След таймаута обаче Александър Симеонов реализира нова точка за гостите  и преднината им стана четири точки при 8:12. При 10:15 точка от сервис пораздвижи публиката, после хубава атака на Камен Каменов доведе нещата до 13:16.Грешна атака  на Йордан Желязков направи преднината на гостите само две точки при 14:16.За съжаление в следващото разиграване „миньорци“ пропуснаха още една точка, а атака в аут на Любослав Симеонов направи резултатат 14:18. Пак грешка на Желязков, отново при 17:19, доближи отборите на две точки разлика. При 19:21 Виктор Жечев извади една хубава топка в защита, но Мартин Палийски хвана на блок Мартин Симеонов. При 20:22 една доста спорна топка беше отсъдена като блокада от Милан Тодоров, после съдиите се объркаха при елементарно взимане на почивка от страна на Румен Златанов при 20:23. Нещата взе пак стигнаха до 22:24, за да приключат при 22:25. Това се оказа и първият домакински мач, в който „миньорци“ не взимат гейм.

Валери Смиленов

logo2015