Сряда, 06 Април 2016 13:40
(0 гласа)
Младежкият национал Ивайло Иванов ще тренира с родния си клуб „Виктория Волей“.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Младежкият национал Ивайло Иванов ще тренира с родния си клуб „Виктория Волей“. Снимка: www.victoriavolley.eu

Юношата на „Виктория Волей“ (Пловдив) и настоящ младежки национал на България Ивайло Иванов се завърна в Пловдив, след като се състезаваше в германската Бундеслига за „Нецхопърс“.

19-годишният посрещач претърпя преди повече от месец артроскопия на лявото коляно и в момента се възстановява. 195-сантиметровият пловдивчанин бе част от юношеския национален отбор на България, с който през миналата година спечели сребърните медали от европейските младежки игри в Тбилиси, а освен това записа 6-о място на европейско първенство и 12-о място на световно. Ивайло Иванов даде кратко интервю за официалния сайт на родния си клуб „Виктория Волей“.

-Ивайло, как върви възстановяването ти след претърпяната операция?

-Засега добре, да чукна на дърво. Интервенцията беше в Германия на 24 февруари. Освен артроскопия, имаше и лек разрез. Докторът ми каза, че всичко е наред и мога вече лека полека да започна тренировки.

-Кога се очаква да започнеш по-интензивни тренировки с топка?

-Досега тренирах предимно във фитнеса, но от днес влизам в залата и ще започвам тренировки с топка заедно с моя роден клуб „Виктория Волей“. В Германия лекарят и рехабилитаторът на „Нецхопърс“ ми бяха изготвили възстановителна програма, която следвам стриктно. В началото няма да правя резки движения, но към края на месеца се очаква вече да започна и да скачам.

-До кога всъщност е договорът ти с немския „Нецхопърс“?

-Той изтича в края на месеца. Все още не се знае къде ще продължа да играя, но най-важното сега е да се възстановя напълно.

-Ти беше топреализатор в юношеския национален отбор до 19 години, който спечели сребърните медали на европейските младежки игри в Тбилиси. Сега пред този отбор предстои Европейско първенство за младежи до 20 години?

-Да, шампионатът е в Пловдив в началото на септември. Ако ми гласуват доверие, със сигурност ще дам всичко от себе си, както съм го правил в досегашните мачове за България.

Прочетена 266 пъти