Четвъртък, 02 Юни 2016 10:43
(0 гласа)
Иван Сеферинов влезе след 28 години отново в залата в Тукуман
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Волейболните националки направиха първа тренировка в официалната зала на първия турнир от Гран при в град Тукуман. Влизането в съоръжението имаше и сантиментални чувства за треньора Иван Сеферинов, който каза: „Тук съм бил”.

Селекционерът си спомни за далечната 1988 г., когато преди началото на олимпиадата в Сеул мъжкият ни национален отбор е играл на същото място мачове като част от подготовката за игрите. Тогава Сеферинов е бил помощник на Тодор Пиперков, този път влезе във „Флореста” като старши.

Залата на едноименния спортен клуб, както и Аржентина като цяло, приема за първи път двубои от женското Гран при. Строена е през 1980-а и годините на времето са оставили своя безмилостен отпечатък - сякаш никога не е реновирана за тези 36 години. И тук, както в предишния аржентински град – Хухуй, от прозорците влизат гълъби, трибуните са бетонни, а настилката на игрището гони по захабеност залата. Домакините информираха, че „Флореста” от дълги години не е ползвана за спорт, а за всякакви други дейности. На трибуните могат да седнат около 3000 души и се очаква да са пълни на всички мачове. Най-евтините билети са 200 песо (около 12 евро).

Прочетена 305 пъти