Събота, 11 Юни 2016 21:51
(0 гласа)
Националите се снимаха с феновете в зала "Конгресна" след края на мача.
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Националите се снимаха с феновете в зала "Конгресна" след края на мача.

Българският национален отбор по волейбол победи Албания с 3:0 (25:17, 25:17, 25:15) във втория си мач от Група А на Европейската лига. Пред около 1000 зрители в зала „Конгресна“ във Варна играчите на Мирослав Живков не допуснаха изненада срещу друг от дебютантите в турнира и записаха далеч по-лесен успех от този срещу Дания в първия ден на надпреварата. По 11 точки за успеха отбелязаха Мартин Атанасов и Велизар Чернокожев. 9 добави Златко Кьосев, който приключи мача с много силни показатели в посрещане – 87% позитивно и 50% отлично. За гостите по 8 точки реализираха Газменд Хюсай и Енеа Джелати.

Статистика от България - Албания можете да видите тук.

По-рано през деня Македония победи Дания с 3:2 в изпълнен с обрати и напрежение сблсъсък, който продължи 2 часа и 26 минути.

Статистика от Македония - Дания 3:2 можете да видите тук.

Така преди последните срещи в неделя България и Македония си делят първото място с по 5 точки. Трети е Дания с 2, а на четвърто е Албания с 0.

В неделя от 15:00 часа е мачът Дания – Албания, а от 18:00 часа на полето излизат България и Македония в директен спор за първата позиция. Билетите за ден са 5 и 10 лв.  

190830 BONC2321

Стартов състав – разпределител Георги Манчев, посрещачи Мартин Атанасов и Златко Кьосев, центрове Иван Латунов и Николай Къртев, диагонал Велизар Чернокожев.

Първи гейм за България 25:17 – „Лъвовете“ започнаха отлично мача. В първия сет тежестта в посрещане изнесоха Златко Кьосев и либерото Добромир Иванов. Двамата завършиха с впечатляващите 100% позитивно посрещане, а Кьосев реализира 5 точки в откриващата част, с което стана най-резултатният играч в тези минути. Диагоналът Велизар Чернокожев бе най-опасен на сервис с 2 аса, а силният начален удар помогна за добрата игра на блокада, където Мартин Атанасов и Иван Латунов добавиха по 2 точки. Така „трикольорите“ не оставиха особени шансове на гостите, които допуснаха цели 9 грешки, и затвориха първия гейм с 25:17.

181818 BONC1935

Втори гейм за България 25:17 – Със същата увереност и самочувствие нашите момчета стартираха втората част. Златко Кьосев продължи с техничната игра в атака и добре насочения си флот сервис, с което затрудняваше посрещането на албанците. Гостите често изпращаха топката в аут, а това допринесе за ранното откъсване на родните волейболисти – 12:7. Мощен ас по правата на Чернокожев затвърди превъзходството на „лъвовете“ и второто техническо пекъсване дойде при 16:10. До края на гейма „трикольорите“ продължиха да доминират, а Георги Манчев зарадва всички по трибуните със страхотно спасяване, при което топката кацна върху линията и направи резултата 21:13. Сервис в мрежата на Арбер Трока оформи крайното 25:17.

181908 BONC2026

Трети гейм 25:15 за България – Албания започна по-добре третия гейм. Играчите на селекционера Йован Мелка успяха да реализират два аса в началото на частта. От другата страна на мрежата трикольорите допуснаха няколко грешки и първата пауза дойде при 8:4 в полза на гостите. Веднага след почивката тон за обрата даде Явор Генов с атака по диагонала. Последваха три неуспешни атаки на албанците и единичен блок на Явор Генов, за да стане резултата 9:8 за България. В следващите минути на сервис застана именно Генов, който създаде много трудности за посрещането на гостите. Блокади на Чернокожев и Атанасов пък увеличиха преднината на цели 5 точки при второто прекъсване. Серия от добре насочени флот сервиси на Манчев тотално разколеба посрещането на гостите и България се поздрави с втори успех в турнира след 25:15 в третия гейм. 

Прочетена 296 пъти Последно променена в Неделя, 12 Юни 2016 01:22