Вторник, 10 Януари 2017 13:48
(0 гласа)
Треньорът Страхил Балов е изпълнен с оптимизъм за класиране на Евроволей 2017
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори
Треньорът Страхил Балов е изпълнен с оптимизъм за класиране на Евроволей 2017
Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години проведе първа тренировка в столичната зала "Христо Ботев" днес, преди участието си в европейската квалификация в София, която ще се проведе от 12 до 15 януари в същата зала. Младите ни волейболистки са в предварителна група Н на квалификациите, като съперници са ни още Белгия, Австрия и Швейцария.  
 
За Европейското първенство 2017 в Холандия се класират първенците от отделните групи, както и най-добрите три тима, заели второ място в подреждането. Треньорът на националките ни Страхил Балов е оптимист за намиране на място след най-добрите на Стария континент, а ето още какво каза той на среща с медиите преди квалификацията:
 
"Тръгваме в квалификацията с голям оптимизъм, смятам че можем да намерим място сред отборите, които ще се класират за Европейското първенство 2017, а защо не и да спечелим турнира. Направихме триседмична подготовка в Казанлък. Имаме един сплотен и много добър колектив, който успяхме да проверим и на какво ниво е. Благодарение на БФВ напрахме три контроли с Румъния, в които постигнахме три победи. Много съм доволен, защото дадох възможност на всички момичета за участие и да ги видя в действие на полето".
 
"Успяхме да получим инфо и за преките ни противници Австрия, Белгия и Швейцария, запознати сме с тяхната игра. Към нас се присъедини и един от най-добрите статистици у нас Красимир Кънев. С тази факти и с едно добро разузнаване, смятам че имаме всички шансове за атакуване на първото място в групата. Надявам се на успех и да продължим на Евро 2017".
 
Прочетена 317 пъти Последно променена в Вторник, 10 Януари 2017 13:58