Понеделник, 03 Април 2017 08:13
(1 глас)
Страхил Балов: Страхотни момичета, борихме се до последно!
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години сътвори втора голяма изненада на Европейското първенство 2017 в Холандия, след като надигра Турция с 3:2 гейма. Така младите ни „лъвици“, водени от Страхил Балов отбелязаха втора победа в предварителната група и направиха страхотен старт в шампионата. Ето мнението на селекционера Страхил Балов за официалния сайт на БФВ volleyball.bg след мача:

 „Изключително сме щастливи от победата над Турция. Това е не само успех, но и нещо значимо, тъй като в последните години не сме побеждавали Турция. Бяхме изпълнени с дух и вяра в собствените си сили, бяхме мотивирани и се борихме до край. Успяхме!"

"Благодаря на всички момичета, бяха невероятни. Капитанката Алекс Миланова се показа като истински лидер, а либерото Димана Александрова бе страхотна - спасихме 7 мачбола! Много правилни смени направих и момичетата не спираха да ми вярват и да се борят до последно. Всички делегации на Европейското не спират да ни поздравяват и да ни хвалят.“

Днес е почивен ден на Шампионата на Стария континент, а във вторник от 15:00 ч.б.в. нашите момичета излизат срещу Русия. 

Прочетена 551 пъти Последно променена в Понеделник, 03 Април 2017 10:59