Събота, 17 Юни 2017 09:50
(1 глас)
България отстъпи на Бразилия на турнира в Кордоба
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Мъжкият национален отбор по волейбол на България загуби от Бразилия с 0:3 (15:25, 19:25, 22:25) в първия мач от група G1, в турнира за Световната лига в Кордоба (Аржентина). Така националите започнаха с тактическа загуба в третия турнир, който е последен в надпреварата.

Лъвовете не успяха да вземат дори гейм на олимпийския шампион в този мач, но основната причина за това бе, че селекционерът Пламен Константинов прецени да заложи в този двубой на резервните си играчи и да съхрани силите на титулярите за следващите две срещи със Сърбия и Аржентина, в които ще се нуждаем от две победи, за да се класираме за следващата фаза на турнира. За първи път от началото на турнира, в стартовия състав се появиха Мартин Атанасов, Жани Желязков, Светослав Гоцев и Владисав Иванов.

В третия гейм в игра треньорът на българския тим направи рязка смяна. На игрището се появиха Николай Николов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров и Розалин Пенчев. На полето остана и посрещачът Николай Пенчев. Смяната на играчите обаче не даде резултат.

Най-резултатен за успеха на Бразилия беше Уолъс Де Соуса с 15 точки, а Лукас Сааткамп добави 11 точки. За България Жани Желязков завърши с 11 точки, а Тодор Скирмов и Теодор Тодоров реализираха по 7 точки.

Статистика от мача вижте тук.

Днес от 22.10 часа България излиза срещу Сърбия за втория си мач от Група G1 на Световната лига. 

 

Прочетена 1115 пъти Последно променена в Събота, 17 Юни 2017 20:02