Понеделник, 11 Август 2014 11:39
(0 гласа)
Д.Рабаджиева: Надявам се да усетим тръпката от това да пеем химна пред пълни трибуни
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Тази събота и неделя националният ни отбор /жени/ домакинства финалния турнир в трета дивизия на най-престижния турнир в женското направление – Гран При.

В планинското градче Самоков многофункционалната „Арена Самоков” ще приеме отборите на домакините, Казахстан, Хърватия и Чехия. Завършилият на първо място в турнира ще се изкачи от следващия сезон в по-горната, втора дивизия на Гран При.

Една от най-добрите ни волейболистки в последните години- Добриана Рабаджиева, отговори на нашите въпроси. Доби, която е една от лидерките в отбора, разказа за това какво да очакваме от отбора на Казахстан в полуфинала и изрази надежда за пълни трибуни и подкрепа от страна на волейболните фенове.

      -   През идващия уикенд домакинстваме финали на Гран При. Колко голяма е отговорността ?

       - Не бих определила домакинството ни за финалите като една негативна отговорност. Това със сигурност е плюс за нас, който може много да ни помогне за спечелването на финалите и изкачване в по-горна дивизия.

     - Казваш, че домакинството е плюс за нас. Има ли обаче фактор „напрежение” заради това домакинство?

     - Напрежение винаги има, особено когато играеш финали. Но отборът вече натрупа доста опит в последните години и съм сигурна, че ще бъдем максимално мотивирани Ще дадем всичко от себе си за изкачване в по-елитните групи на Гран При.

    - Във финалната четворка са още Чехия, Хърватия и Казахстан. Кой от тези отбори според теб е най-силен?

    - Познаваме добре и трите отбора, най-вече Чехия. През последните две години постоянно ги срещахме в различни турнири. Отборът им показва доста стабилна игра до момента. С Хърватия играхме преди няколко дни и доста ни затрудниха. Имат много силни състезателки, а във въпросния мач някои от тях дори липсваха. Няма да ни бъде никак лесно, ако се стигне до там, да играем отново срещу тях.

   - В полуфинала срещаме Казахстан.

   - Да, с тях играхме в Русия за „Купа Елцин”. Срещу тях се представихме много силно и не им оставихме шанс да се разиграят, но определено не са отбор, който можем да си позволим да подценяваме. Те са доста интересен тим, който се опитва да играе много бърз и близък до азиатския стил волейбол.

  - Кажи ни нещо повече за това как протича подготовката ви?

 - Още от самото начало на този сезон нашата основна цел е Световното първенство. Имахме доста мачове, които ни насочиха какво трябва да подобрим в играта си и върху какво трябва да наблегнем. Сега имаме още малко време до шампионата в Италия и предстоящите двубои ще бъдат много полезни за нас, за да видим какво успяхме да подобрим и какво все още липсва.

  - Спечелихте Купа Елцин, представихте се отлично досега и в самото Гран При. По какъв начин може това да повлияе на отбора, стимулира ви допълнително? Има ли "глад за още и още победи"?

  - Абсолютно. Тези победи ни стимулират да искаме да постигнем много повече. Всички сме много мотивирани и работим на пълни обороти!

  - Бяхте избрани за отбор на м.юли. Какво означава това специално за теб?

 - Благодарим за отличието. Винаги е хубаво, когато получаваш подобни награди, това е една оценка за  работата ни.

 - Какъв е твоят призив към волейболните фенове?

- Феновете са седмият играч на полето. Да играеш пред родна публика е една невероятна емоция. Надявам се да усетим тръпката от това да пеем химна пред пълни трибуни.

Прочетена 348 пъти Последно променена в Четвъртък, 14 Август 2014 11:22