Понеделник, 15 Септември 2014 10:27
(0 гласа)
България приключи участието си на Световното след 0-3 срещу Финландия
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Българският национален отбор по волейбол за мъже приключи участието си на Световното първенство в Полша, след като записа загуба с 0-3 от Финландия.

Българските волейболисти нямаха шанс да продължат напред в надпреварата, а по време на вчерашния двубой не успяха да намерят своя ритъм на игра. Финландците методично натрупваха разлика и не позволиха на българския тим да вземе инициативата, а самият двубой беше лишен от интрига.

В началото на първия гейм България поведе с 4:2, но Финландия бързо намери своя стил и по време на първото техническо прекъсване вече беше дръпнала с една точка за 8:7 в своя полза. Флот сервисът на противниковия тим затрудни Лъвовете и те позволиха на опонентите си да натрупат по-голяма разлика (19:13). Цветан Соколов замени Светослав Гоцев в центъра, но и това не помогна и съвсем резонно Финландия спечели тази първа част при 25:18.

По време на втория гейм  Соколов беше в игра отново в центъра, а на иггрището вече се бяха появили капитанът Алексиев, а също така и Пенчев и Божилов. В първите минути на сета изглеждаше, че двата тима са по-равностойни (8:8), но малко по малко финландците отново взеха преднина и по време на второто техническо прекъсване вече водеха с три точки при 16:13. До края на гейма те успяха да запазят тази разлика (21:18), а в крайна сметка и да затворят при 25:21 в своя полза.

Нищо не се промени на волейболния терен и третата част от този двубой. Още в началото Финландия направи 4-точкова разлика при 6:2  , като я запази по време на първото техническо прекъсване (8:4). До второто техническо българите успяха да отбележат едва 10 точки, а Финландия съответно 16. Без никакви проблеми финландските волейболисти спечелиха третия гейм при 25:18 и се поздравиха с крайната победа.

Прочетена 552 пъти