Събота, 29 Юни 2019 23:35
Силвано Пранди: Иран е най-силният отбор, срещу който сме играли в Лигата
Снимка: fivb.com

"Иран игра много по-добре от САЩ, ние също, но това не ни беше достатъчно да спечелим. Представихме се по-добре при взаимоотношението между посрещане и атака, както и като цяло при комуникацията ни в играта, но Иран наистина игра много добър волейбол. Мога да кажа, че това е най-силният отбор, срещу който се изправихме през целия турнир до момента. Аз лично съм доволен, че срещнахме този силен отбор на Иран, който ни даде добър урок. Показа ни неща, на които трябва да обърнем сериозно внимание. На първо място е начинът, по който се процедира в атака. Начинът, по който контраатакуват. Начинът, по който се справят с лесните топки, как ги отиграват. Това са все неща, които очевидно към настоящия момент на нас малко ни куцат", заяви старши треньорът на България Силвано Пранди.

"Емоцията в играчите би се появила, когато станем изграден отбор, защото по-скоро все още сме група от играчи. Очаквам момента, в който ще добием облика, към който се стремим", добави Пранди.

"Нямам обяснение защо не се получиха нещата. Можеш да кажеш „Горе главата“ дори когато бъркаш, но по някой път нещата не стават така. В третия гейм започнахме много добре, играхме почти без грешки и водехме в резултата. След това направихме няколко глупости и загубихме заслужено", коментира загубата от Иран топреализаторът на България Цветан Соколов.

За последния мач от Волейболната лига на нациите - и в Пловдив, и изобщо за сезона, Соколов заяви: "Нашият отбор винаги излиза за победа, не за да отбие номера на игрището. Срещу Сърбия ще се раздадем, ще опитаме да зарадваме всички тези хора, които отново дойдоха да ни подкрепят."

002897342

„Опропастихме много контраатаки. За разлика от победата над САЩ, сега не можахме да се възползваме от добрата игра на блок и защита, което показва, че сме нестабилни и трябва да работим в тази посока. Не трябва да допускаме и толкова поредни точки при сервис на противника. Отдавам го на младостта, на това, че не сме се обиграли. Виждате обаче, че един млад отбор на Иран игра прекрасно. Това говори, че те са по-добре от нас с подготовката. Имаме малко повече от месец до олимпийската квалификация, за да изгладим проблемите. В първия мач в Пловдив постигнахме победа, но тя беше по-скоро за самочувствие срещу младите състезатели на САЩ. Вижда се, че сме далеч от необходимото ниво, с което можем да спечелим срещу Бразилия. Трябва ни повече емоция на терена, повече дух на победители и радост, които липсват напоследък. Надявам се през август да покажем друго лице на българския отбор", коментира Теодор Салпаров.