Неделя, 12 Юни 2016 08:22
(0 гласа)
Иван Сеферинов и Ева Янева след победата над Чехия: Нагласата вече е за Варна
Написана от:
Публикувана в: Национални отбори

Женският национален отбор по волейбол на България записа четвърта победа в Световното Гран при, като надигра Чехия с 3:1 гейма. Ето мнението на селекцонера Иван Сеферинов и капитанката Евя Янева след успеха:

"Получи се тежък мач и пред пълна зала никак не ни беше лесно, макар че първите два гейма изглеждаше така.  В третия чехкините ни затрудниха със сервис и разбиха посрещането ни. Това бе основната причина да го загубим. Посли ни поведоха с 0:2 и вече имах предчуствието, че така ще продължим и ще стане лошо. Затова реагирах скоростно и макар да беше твърде рано взех почивка и после веднага направих смяна. Така опитах да спра серията от лошо посрещнати топки и в крайна сметка този ход се оказа успешен.

За нас тази победа бе много важна, защото и тя има значение за финалите във Варна - победихме силен съперник. Предстои ни мач с Канада и ще играем отново за победа, въпреки че цялата нагласа е именно за двубоите у нас. Канадките нямат успех досега, но това не трябва да ни успокоява и няма да правя никакви експерименти със състава.

Както се очертава във Варна най-вероятен противник първо ще ни е отборът на Полша, който също не е за подценяване. Пресилено е да говорим, че полякините са най-слаби от трите съперника, защото са след Пуерто рико и Доминиканска република засега. Още повече последните мачове може сериозно да разместят общото класиране и да имаме друг съперник. Полякините не отстъпват по нищо на нашия отбор и шансовете ни са 50:50. Бих казал, че пуерториканките и доминиканките не са по-силни, но според мен е по-добре те да се срещнат на полуфинал и финалът да Европа рещу Латинска Америка", заяви Иван Сеферинов.

"Можехме да победим и с 3:0, но сякаш в третия гейм концентрацията ни падна и започнахме да грешим повече. В четвъртия изоставахме с 4 точки, но с колективен дух и игра наваксахме и го спечелихме. Тогава трябваше да издържим психически и го направихме. При една моя атака топката се отби от блокадата, падна на сантиметри извън игрището и се прекръстих. Но нещата не опираха до късмет, а до характер.

В третия гейм те започнаха да бият силен сервис, да имат повече разнообразие в атаката и придобиха самочувствие да се върнат мача, защото и ние намалихме темпото.

Във Варна ще е много силен турнир и нямаме право на грешка. Всеки един от четирите отбора може да стане първи и трябва да сме силни психически. Вероятно първият ни съперник ще е Полша, но ние трябва да се преборим с който и да е. Пак ще кажа - четирите отбора са много равностойни. Умората също ще играе роля, а ние идваме от дълги пътувания и проблеми с болести. Това обаче не трябва да е никакво оправдание, а е важно да го игнорираме и където трябва да дадем повече", заяви капитанката Ева Янева.

Прочетена 241 пъти Последно променена в Неделя, 12 Юни 2016 08:46